Wasserwaage  Es gibt 58 Produkte.

Een waterpas is een uitvinding die meestal gebruikt wordt om te bepalen of een object exact horizontaal of verticaal geplaatst is.
Ze worden vaak gebruikt in de bouwsector. Waterpassen zijn bestaan vaak uit 2 onderdelen. een buisje en een houder, de buis is meestal gemaakt van glas of plastic, terwijl de houder meestal van kunststof, hout, alumin...

Een waterpas is een uitvinding die meestal gebruikt wordt om te bepalen of een object exact horizontaal of verticaal geplaatst is.
Ze worden vaak gebruikt in de bouwsector. Waterpassen zijn bestaan vaak uit 2 onderdelen. een buisje en een houder, de buis is meestal gemaakt van glas of plastic, terwijl de houder meestal van kunststof, hout, aluminium of ander metaal wordt gemaakt. Normaal gesproken is de buis cilindrisch, rechthoekig of een halve maan qua vorm, en gemarkeerd met een centraal punt en/of in secties onderverdeeld. De buis wordt opzettelijk gevuld met een kleine luchtruimte die een luchtbel creëert.

De gekleurde vloeistof die in de waterpassen wordt gebruikt is over het algemeen alcoholisch in plaats van water, aangezien de laatste gemakkelijker bevriest en meer wrijving geeft. De waterpas werd rond 1650 uitgevonden door de Fransman Melchisedech Thevenot, maar pas rond 1700 werd deze populair. De laatste jaren worden de waterpassen met luchtbellen langzaam vervangen door lasergebaseerde exemplaren die over het algemeen nauwkeuriger zijn en in drie dimensies kunnen meten. De nauwkeurigheid van een waterpas hangt af van de vorm van de container, de bubbelgrootte en de vloeistof.

Lesen Sie mehr

pro Seite
Zeigen 1 - 18 58 posten
Zeigen 1 - 18 58 posten

Wasserwaage

image1
delivery services

Info

Neue Artikel

Tags